Politie-informatie over eerste verkeersdode
04 Jan 2016, 16:08
foto


De politie versterkt nadere informatie over de eerste verkeersdode voor dit jaar, Sakia Shelby (23). Hij was politieagent. De politie van Uitvlugt kreeg in de vroege ochtend de melding van een beller dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen een auto en een bromfiets op de kruising van de Franchepanestraat en de Lallarookhweg.

Ter plaatse trof de politie Shelby aan die zwaar gewond en niet aanspreekbaar was. Shelby werd per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Wendel O. (30) die ook ter plaatse was, gaf aan dat hij de bestuurder van de personenauto was en dat hij de bromfietser niet had gezien.

Aangezien Wendel O. zijn ademlucht naar alcohol rook en hij had toegegeven een paar biertjes te hebben gedronken werd hij onderworpen aan een blaastest, waarbij hij drie keren fout blies.
Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat Shelby reed over de Lallarookhweg en Wendel over de Franchepanestraat. Gekomen op de kruising van de Franchepanestraat en de Lallarookhweg verleende de autobestuurder geen voorrang aan de bromfietser met als gevolg de aanrijding.
Shelby is enkele uren na de aanrijding op de SEH komen te overlijden.

Wendel O. is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May