NDP-jongeren: 2016, jaar van herstructurering
31 Dec 2015, 12:12
foto


De NDP-jongeren zeggen in een verklaring dat 2016 het jaar van de herstructurering wordt. Door de herstructurering, ordening, aanpak van complexe problematiek tot in de kern, is ook te verwachten dat er confrontatie zal zijn met belangengroepen en persoonlijke belangen die al die tijd hebben kunnen gedijen in chaos, wanorde en valse afhankelijkheidsrelaties.

"Geliefde landgenoten, brada nanga sisa,
Wij staan op een kruispunt om de oversteek te doen naar een nieuw jaar. Het jaar 2015 heeft bijzondere, leerrijke momenten en ervaringen teweeggebracht in het leven van ons allen. Wanneer wij stilstaan op dit kruispunt is het voor ons allen goed om het afgelopen jaar de revue te laten passeren. Welke belangrijke lessen wij geleerd hebben, welke beproevingen wij hebben doorstaan, maar zeker ook welke prettige vooruitgang wij geboekt hebben op zowel persoonlijk als op nationaal vlak.

Elke jaarwisseling brengt evaluatie en reflectie met zich mee. Voor de jongeren van de Nationale Democratische Partij (NDP), is het natuurlijk ook het geval. Evaluatie, reflectie, corrigeren, verbeteren en vooruit blikken is de sfeer waarin wij de oversteek doen van 2015 naar 2016.
Als jongeren binnen de grootste politieke organisatie van Suriname, zijn wij verplicht als voorbeeld gesteld te worden voor de overige jonge Surinamers. Wij kijken vol frisse moed, durf, passie en zelfvertrouwen richting 2016. Het jaar van herstructurering.

Complexe vraagstukken
Het valt op dat er soms een problematiek jaar in, jaar uit gaande blijft. In de media zijn er steeds terugkerende zaken, in stakeholdermeetings hoor je vaak het zelfde, in DNA vergaderingen verandert vaak de agenda niet of worden steeds dezelfde vragen gesteld. Jaar in jaar uit zijn er confrontaties met complexe vraagstukken waar niet eens een oplossing voor gevonden kan worden.
Wanneer wel een besluit genomen wordt voor de aanpak van problematiek, lopen zelfs bij een gecoördineerde aanpak verschillende personen of instanties elkaar voor de voeten.

Wat weer voor andere problemen zorgt. Wie mag nou wel of niet voor de oplossing zorgen. Wie zal de eer van de naam van grote oplosser dragen? In sommige complexe zaken wordt voor een oplossing gezorgd en dan komt de confrontatie:
er zijn krachten die geen oplossing willen. Krachten, personen, dynamiek tussen personen of groepen die gedijen omdat er een probleem is en daardoor een afhankelijkheidsrelatie is ontstaan.
Omdat wij geloven dat 2016 het jaar is van herstructurering, ordening, van aanpak van veel van deze complexe problematiek tot in de kern, is ook te verwachten dat er confrontatie zal zijn met belangengroepen en persoonlijke belangen die al die tijd hebben kunnen gedijen in chaos, wanorde en valse afhankelijkheidsrelaties.

Verandering is noodzakelijk
Herstructurering is noodzakelijk wanneer blijkt dat de situatie waarin wij ons nu bevinden (de huidige situatie) niet de gewenste situatie is. Identificatie van de specifieke kernoorzaken van de complexe problematiek en vervolgens het maken van een stappenplan om te komen tot deeloplossingen, zijn nodig voor deze verandering. Vaak blijven we echter hierin steken. De goede voornemens worden niet waargemaakt ondanks we weten wat de gewenste situatie is, en wij ons realiseren dat er een verschil, een discrepantie is met de huidige situatie. Vaak blijven we steken bij het plannen of in de eerste fase van uitvoering van het plan.

Een geest voor volharding en succes
Maar er is een breekpunt, een moment, een besluit, een mindset, een beslissing om gefocust te zijn en te gaan voor het doel. Niet links, niet rechts, niet achterom maar vooruit kijken. Na dit moment, is het van belang deze mindset vast te houden en om te volharden in de wil om het te veranderen.

Het besluit om dit plan uit te voeren, de spirit die gaat voor succes en uitmuntendheid en die volhardt in de beslissing, dat is de spirit die wij u toewensen voor 2016. Herken het beslissend moment aan het begin van 2016 en blijf in deze geest van succes bewegen. Wanneer we dit met z’n allen doen, zijn wij aan het eind van 2016 iets dichterbij die gewenste situatie voor ons land: een voorspoedig en welvarend Suriname voor eenieder.

Strey de fu strey, wi no sa frede, Gado de wi fesi man."

Namens het bestuur van de NDP Jongeren wensen wij aan alle Surinamers een bezinningsvolle jaarwisseling en een uitmuntend, gezond en productieve 2016.
Het jongeren bestuur van de Nationale Democratische Partij.

Caroline Heilbron
Secretaris
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May