Relyveld: Grondbeschikkingen waren geen verkiezingsstunt
26 Dec 2015, 06:43
foto
Minister Steven Relyveld overhandigt een toewijzingsbeschikking aan een eigenaar van het verkavelingsproject Pontbuiten. (Foto: RGB)


Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) zegt dat het geen verkiezingsstunt was om grondbrieven te verstrekken aan mensen. Nadat hij zondag 337 toewijzingsbeschikkingen in Tamanredjo, Commewijne, had uitgereikt kregen woensdag 43 personen in het ressort Pontbuiten hun toewijzingsbeschikking.

Met een lofzang en luid gejuich gaven de nieuwe eigenaren te Pontbuiten uiting aan hun blijdschap en dankbaarheid. Veel bewoners in dit gebied verkeren nog steeds in woningnood. Assembleelid André Misiekaba, de DR- en RR-leden, werden overstelpt met verzoeken voor een stukje grond, zodat zij zelf konden bouwen, meldt RGB. Er werd een stuk grond gelokaliseerd en vervolgens verkaveld. Na enkele maanden hun bereidverklaringen ontvangen te hebben, heeft de bewindsman met voortvarendheid ervoor gezorgd dat deze 43 belanghebbenden hun toewijzingsbeschikking ontvingen.

Minister Relyveld geeft aan dat met deze uitgifte, hij de woningnood probeert te verlichten. Hiermee zegt hij de noden van de Surinaamse burger heel serieus te nemen. Ook Misiekaba is blij dat de belanghebbenden nu eindelijk over hun grondpapieren beschikken. Aan de nieuwe perceeleigenaren gaf hij mee om niet te speculeren met de gronden, maar er daadwerkelijk een huis op te bouwen.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May