RO start promotie VN ontwikkelingsdoelen in januari
26 Dec 2015, 00:00
foto


In januari zal het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) beginnen met het project Localizing the Sustainable Development Goals (SDG’s). De afgelopen twee maanden is promotiemateriaal ontworpen en geproduceerd. Er is onder andere een kwartetspel ontwikkeld, bestemd voor kinderen en jongeren van de GLO bovenbouw en VOJ. Hierdoor raken kinderen reeds vroeg bekend met de SDG’s. Er zijn ook kalenders en bumperstickers ontworpen met informatie over de SDG’s. De slogan hierbij is Ik ondersteun de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

De SDG's zijn in het Surinaams vertaald met als slogan erbij SDG gi yu, SDG gi mi, SDG gi wi alla, fu wan moro betre tamara. Uit deze slogan zal er ook een jingle worden gemaakt. RO heeft met haar partners, UNDP en de Anton de Kom Universiteit/MERSD, een evaluatie gemaakt over het project.
Minister Edgar Dikan is trots dat RO het voortouw heeft genomen in dit mondiaal streven naar een ideale wereld. Hij is heel ingenomen met het enthousiasme waarmee er gewerkt wordt vanuit zijn ministerie en prees ook de creativiteit die tot uiting is gebracht bij het ontwikkelen van onder andere promotiemateriaal.

Ruben Martoredjo, Program Associate van de UNDP gaf aan dat RO zich pro-actief heeft opgesteld en het eerste ministerie is dat initiatieven heeft genomen om de SDG’s op te pakken. Dit partnerschap tussen het ministerie en de UNDP wordt zeer gewaardeerd en er zal daarom verder gewerkt worden aan de voortzetting van het project. Dit geldt ook voor de institutionele versterking aan Suricorps en basisvoorzieningen voor gemeenschappen in samenwerking met de Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland. Martoredjo benadrukte ook dat het van groot belang is dat burgers inzien dat de SDG’s van grote invloed kunnen zijn op het verbeteren van hun leefomstandigheden.

De SDG’s zijn de opvolgers van de 8 Millenium Development Goals waarmee wereldwijd onvoldoende resultaat is bereikt. Door de VN lidlanden zijn er 17 nieuwe Duurzame Ontwikkelingsdoelen geformuleerd. Het streven is om in de komende 15 jaren te werken aan het realiseren hiervan. De SDG's zijn aangenomen tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, die gehouden is in september 2015.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May