Duizenden ontvluchten overstromingen Argentinië
25 Dec 2015, 04:34
foto
Sommige deskundigen koppelen de weersomstandigheden aan een sterker El Niño fenomeen. (Foto: Reuters)


Ongeveer 7.000 mensen zijn in het noordoosten van Argentinië geëvacueerd. Zware regens hebben de rivieren buiten hun oevers doen treden. Degenen dichtbij de Uruguay rivier in de provincie Entre Rios zijn het zwaarst getroffen.

Volgens de burgemeester van de stad van Concordia, op de grens met Uruguay, is een kwart van de stad onder water. In buurlanden Paraguay en Uruguay worden ook duizenden beïnvloed door de regens.

"Er zijn nooit overstromingen als deze geweest," zegt burgemeester Enrique Cresto van Concordia aan de krant Clarin. "Vandaag gaat de rivier met nog 40 centimeter stijgen. We gaan meer gezinnen blijven evacueren, de hele dag door.” De provincies Formosa, Chaco en Santa Fe zijn ook zwaar getroffen. Er zou een alomvattend hulpplan voor de slachtoffers zijn.

De overstromingen zijn volgens een aantal deskundigen gekoppeld aan het El Niño fenomeen, een van nature voorkomend weersverschijnsel waarbij de warme wateren van de centrale Stille Oceaan zich uitbreiden naar het oosten in de richting van Noord- en Zuid-Amerika.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May