Moet Bouterse zijn militair tenue aantrekken?
23 Dec 2015, 20:47
foto


Een reactie op het bericht 'Presidentieel Besluit zoet water export niet volgens regels'. Volgens minister Regilio Dodson heeft zijn voorganger geen advies uitgebracht voor export van zoet water, omdat hij geen documenten heeft gezien waaruit dat blijkt maar wel een Presidentieel Besluit (PB) waarin zulks geregeld is en daarom zal het Presidentieel Besluit worden ingetrokken. Onvoorstelbaar arrogant en dom voor een minister. In plaats van eerst na te gaan hoe een PB tot stand komt en je voorganger daaromtrent te consulteren begin je de moraalridder uit te hangen.

Wat voor signaal denkt de minister te hebben afgegeven aan AMAZONE RESOURCES AG/S.A ., de bezitter van een formeel besluit van het hoogste gezag in het land welk besluit reeds langer dan drie jaren rechtsgevolgen heeft. Dat wij in een bananen Republiek wonen? Bovendien vindt de minister dat hij geen exemplaar van het PB waar de Directeur van het kabinet voor afschrift heeft getekend, wenst te ontvangen, terwijl hij bij zijn benoeming wel een soortgelijk exemplaar in ontvangst nam. Denkt de minister dat door deze formaliteit de inhoud van het besluit minder echt is?

In plaats dat wij God dankbaar zijn dat Mama Sranan nog zo een mogelijkheid heeft om ons te helpen uit de precaire situatie waarin wij ons bevinden worden er door allerlei profiteurs struikelblokken opgeworpen.
Ik ken het besluit en de uitputtende hearings en adviezen die zijn ingewonnen en de strenge voorwaarden waaronder het Presidentieel Besluit is uitgegeven. Nooit eerder is een besluit met zoveel zorg tot stand gekomen. Daarom voel ik mij geroepen om te reageren, wanneer zogenaamde patriotten ons knollen voor citroenen denken te verkopen.
Gebruikmakend van mijn recht ingevolge artikel 19 van onze Grondwet, wens ik mijn mening te geven over deze kwestie en niet in mijn hoedanigheid als werknemer.

Eugene van der San
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May