Cambiohouders niet de boosdoeners valuta speculatie
22 Dec 2015, 10:23
foto


De Vereniging van Cambiohouders wenst niet als boosdoener gezien te worden bij het opzwepen van de valutamarkt. Zij vindt dat valuta hamsteraars en speculanten die de valutamarkt continue proberen op te jagen, onverwachts voor grote verrassingen zullen komen te staan en enorme koersverliezen zullen lijden.

Het is volgens de cambiohouders moeilijk te komen tot de noodzakelijke rust op de markt “door de ingezette stappen van de monetaire autoriteiten continue te ondermijnen.” Er dreigt een situatie van dweilen met een open kraan waarbij bepaalde delen van de samenleving een beschuldigende vinger wijzen naar de cambio´s, schrijft de vereniging in een verklaring.

Zij raadt het bedrijfsleven en burgers af zich niet te laten opzwepen in een spiraal van paniek en “zeker niet hun gelden bij de banken op te nemen om thuis op te potten met alle onvoorziene risico’s.” Een koersval is eerder te verwachten dan een verdere koersstijging, gelooft de vereniging. Zij baseert haar conclusie op de interventies die worden gepleegd en de korte termijn vooruitzichten. “De grootste bijdrage die de totale samenleving kan leveren, is om het hoofd koel te houden en slechts valuta te kopen indien strikt noodzakelijk.”

De cambiohouders onderkennen dat er een zekere krapte heerst op de valutamarkt, maar volgens hen zijn enkele kwaadwillige krachten doelbewust bezig om de situatie aan te grijpen om de valuta onrust nog meer aan te wakkeren. Zij vinden dat de monetaire autoriteiten alle ondersteuning verdienen nu zij met de beperkte instrumenten die zij voorhanden hebben, toch alles eraan doen om de markt tot rust te brengen en te zorgen dat er een zekere valuta instroom naar de markt behouden blijft.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May