Minister Van Dijk-Silos: Ik criminaliseer geen Marrons
22 Dec 2015, 08:18
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos


Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie zegt dat zij met haar uitspraak 'Marron-geboefte' in De Nationale Assemblee vrijdag geen moment de bedoeling had om een etnische opmerking te maken. Zij vindt dat zaken bewust in een andere sfeer worden gebracht.

Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP had, bij het stellen van vragen tijdens de begrotingsbehandeling, aangegeven dat de bewindsvrouw bezig is aanhangers van zijn partij buiten functie te stellen. Hij gaf aan dat zij het gemunt heeft op Marrons. Zonder grondige reden zouden ABOP-mensen uit hun functie worden ontheven.

De minister merkt op dat Brunswijk haar heeft beschuldigd van zaken die niet waar zijn. Daarom heeft zij in De Nationale Assemblee met voorbeelden aangegeven dat zij, ABOP'ers die meewerken met het beleid, gewoon inzet. Mensen die corrupt zijn of niet mee kunnen gaan met het beleid, zijn ontheven. "Dit heeft niks te maken met het criminaliseren van Marrons. Het is nooit mijn bedoeling geweest om Marrons te stigmatiseren," benadrukt Van Dijk-Silos.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May