Vaseur in vrijheid gesteld (update)
19 Dec 2015, 14:27
foto


Advocaat Irvin Kanhai heeft vanmorgen vroeg een kort geding aanhangig gemaakt tegen het Openbaar Ministerie om zijn cliënt, Kenneth Vaseur, ex-directeur van EBS, op vrije voeten te krijgen. Rechter-Commissaris Anand Charan had vrijlating gelast, maar de beschikking is nog niet op schrift gesteld.

"Het Openbaar Ministerie heeft besloten mijn cliënt vrij te laten, nadat het kort geding ingediend was,' zegt Kanhai aan Starnieuws. Op grond hiervan wordt de zaak weer ingetrokken. Het Openbaar Ministerie heeft nog geen beroep aangetekend. De beschikking van de rechter-commissaris wordt afgewacht.

Het Openbaar Ministerie zegt in reactie hierop dat de opdracht tot in vrijlating van Vaseur om 11.00 uur zaterdag is gegeven. Hij mocht gelijk hierna gaan. "De vrijlating heeft niks te maken met het kort geding, waar er nog niet eens rechtsingang voor verleend is. De versie van de advocaat is niet correct," laat het Openbaar Ministerie optekenen.

Het gerechtelijk vooronderzoek (gvo) dat reeds begonnen was, is geschorst door de rechter-commissaris. Mensen die opgeroepen waren voor verhoor, zijn weer afgezegd. Kanhai zegt dat niet alle stukken opgestuurd waren naar de advocaten. Op grond hiervan heeft de rechter-commissaris besloten het gvo te schorsen.

Kanhai vindt dat hij een sterke case heeft. Volgens hem zal deze zaak niet veel opleveren. Eerder zijn Dick van Kanten en Willy Duiker ook in vrijheid gesteld. Niemand zit meer vast in deze zaak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May