Leden HVB uitgenodigd voor partijraad PL
18 Dec 2015, 20:41
foto


Raymond Sapoen en de acht andere leden van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) zijn als leden van het hoofdbestuur uitgenodigd voor de partijraad van Pertjajah Luhur (PL) zondag 20 december. Deze leden hebben in een brief aan partijvoorzitter Paul Somohardjo te kennen gegeven nog steeds lid te zijn van het hoofdbestuur van de partij.

Sapoen, Isaak Soerokarso, Ghamie Nawikromo, Rudi Soerodimedjo, Ashwien Karaya, Benz Abas, Mohamed Noersalim, Putridewi Amatsoemarto en Dipakoemar Chitan, hebben protest aangetekend tegen de te houden buitengewone algemene ledenvergadering van de Partijraad. Volgens hen is deze vergadering in strijd met de statuten van de partij. Zij wijzen er op dat er consequenties uit deze handelswijze zullen voortvloeien.

De partijleiding van de Pertjajah Luhur vraagt in reactie op deze brief, welke concrete handelingen betreffende de te houden partijraadsvergadering van 20 december niet statutair zijn. De brief waarin deze uiterst korte reactie is vervat, is vandaag de deur uitgegaan. PL-voorzitter Paul Somohardjo vindt het opmerkelijk dat niet zestien, maar slechts negen personen van de HVB de protestbrief hebben getekend. Hendrik Jamaloodin, die beschouwd wordt als de belangrijkste veldwerker, blijkt volgens de partijleider niet meer mee te doen.

De partijleiding verbaasd zich erover dat de HVB een eigen brievenhoofd heeft en een eigen secretariaat, gevestigd aan de HD Benjaminstraat 79. De Pertjajah Luhur kent statutair echter maar één secretariaat en die is gevestigd aan de Mangrovestraat te Beekhuizen. Wat de partijleiding ook is opgevallen, is dat de HVB-leden die zichzelf nog leden van de PL noemen, de naam Pertjajah Luhur op geen enkele wijze in hun naam hebben opgenomen. “Andere partijen kennen ook actiegroepen zoals Seti NPS en de Initiatiefgroep VHP, maar de HVB draagt het PL-signalement totaal niet,” merkt Somohardjo op. Op basis van al deze zaken zouden de HVB-leden in principe al kunnen worden geroyeerd, stelt Somohardjo. Immers zegt artikel 5 van de statuten dat leden, die een eigen partij oprichten, geroyeerd kunnen worden zonder dat de partijraad bijeengeroepen hoeft te worden.

Alle structuren van de partij, inclusief de leden van de HVB, zijn vanaf 1 november geconvoceerd voor de komende partijraadsvergadering. Hiermee heeft de partij het advies van de kortgedingrechter opgevolgd, die heeft aangegeven dat er volgens artikel 11 van de statuten zes weken van tevoren moet zijn geconvoceerd voor een partijraadsvergadering. Het hoofdagendapunt op deze vergadering is de terugroeping van Sapoen en Chitan, beide parlementariërs. De leiding van de Pertjajah Luhur had in juli reeds het proces van terugroeping ingezet, maar de rechter bepaalde dat de partij niet de juiste procedures had gevolgd bij het terugroepen van beide leden. Nu heeft de partij ervoor gezorgd dat de convocaties ruim op tijd de deur zijn uitgegaan, zegt de voorlichting van de PL.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May