Aandacht voor kokosindustrie moet sector ontwikkelen
17 Dec 2015, 20:13
foto
Een bezoek aan een kokosaanplant. (Foto: LVV)


Een delegatie van de Caribbean Agricultural Research and Developement Institute (CARDI) heeft bij een bezoek aan Suriname deze maand, diverse activiteiten binnen de kokossector geëvalueerd. De aandacht was onder meer gericht op de versterking van de productie en de verwerking van kokos, en het ontwikkelen van de juiste technische methode voor de teelt van groente en fruit onder kokospalmen. Alle informatie zal worden vastgelegd voor het hoofdkantoor van CARDI in Trinidad & Tobago.

De evaluatie was in het kader van het project 'Coconut Industry Developement for the Caribbean'. De verzamelde informatie zal voordelen met zich meebrengen voor alle kokosstakeholders op nationaal, regionaal en internationaal niveau, zegt de voorlichting van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Het project heeft als doel de kokosindustrie in de Caribische landen, waaronder Suriname, verder tot ontwikkeling te brengen en wordt gefinancierd door de Europese Unie (EU) uit de 10th European Development Fund (EDF). Het project wordt samen met de International Trade Centre (ITC) en de CARDI uitgevoerd. Mohamed Khodabaks van het ministerie van LVV is de focal-point bij dit project. Het ministerie geeft ondersteuning aan CARDI bij het uitvoeren van het project.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May