Hoofden Bureaus Burgerzaken krijgen training
15 Dec 2015, 14:57
foto
Hoofden van BvB's van Paramaribo in training. (Foto: Binnenlandse Zaken)


De hoofden van de Bureaus voor Burgerzaken (BvB's) van Paramaribo zijn getraind tot 'de klantgerichte ambtenaar'. De training van het ministerie van Binnenlandse Zaken is gisteren begonnen en duurt tot en met woensdag. Deze training wordt gegeven om de veranderingsprocessen die het ministerie heeft in augustus heeft ingezet voor het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) gestalte te geven.

Het doel van de training is het bijbrengen van kennis en vaardigheden die nodig zijn om de burger als klant centraal te stellen. "Bij het woord 'klant' denkt u vaak aan iemand die een winkel bezoekt. Bij een overheidsorganisatie zoals het CBB spreken we van burgers als klanten. De voortdurende klachten van deze klanten maken dat het CBB een slecht imago heeft gekregen," zei minister Mike Noersalim bij de opening van deze training.

Bij de doorlichting van de BvB's heeft de minister geconstateerd dat aan het management van deze kantoren gewerkt moet worden om te komen tot een stukje professionalisering binnen de bedrijvigheid van het CBB. Dit kan leiden tot een verbeterde dienstverlening naar de klant toe. Noersalim sprak de hoop uit dat de hoofden zich moeten vergewissen van de belangrijke taak die zij hebben als verantwoordelijken en rekent op hun volledige steun bij de realisatie van een positief imago voor het CBB.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May