Schoolvervoer maandag genormaliseerd
12 Dec 2015, 00:00
foto
Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. (Foto: René Gompers)


Minister Robert Peneux heeft vrijdag in De Nationale Assemblee meegedeeld dat Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), hem verzekerd heeft dat de bussen maandag zullen rijden. Ook de boten zullen het schoolvervoer verzorgen. Peneux deelde De Nationale Assemblee mee dat 99,99% van de bus- en boothouders uitbetaald zijn.

Donderdag hadden Peneux en zijn collega van Financiën, Gillmore Hoefdraad, het college verzekerd dat voor honderd procent iedereen voor oktober was uitbetaald. Themen zei daarna aan Starnieuws dat deze informatie niet correct was. De leden van OBS hebben vrijdag het schoolvervoer niet opgepakt. De Assembleeleden Mahinder Jogi en Asiskumar Gajadien drongen aan op informatie van de minister. Jogi zei dat de scholen in Saramacca weer gesloten waren.

Peneux merkte op dat als er een bushouder niet betaald was, dat kwam omdat de bankrekening niet in orde was. Het is een proces om de correctie te plegen. Stukken moeten weer terug om gecorrigeerd te worden. De minister heeft Themen gevraagd om gelijk door te geven wanneer blijkt dat een ondernemer niet is uitbetaald. Dit zal terstond in orde worden gemaakt. Op vragen van Assembleeleden zei Peneux dat hij alleen kan herhalen wat de OBS-voorzitter hem heeft meegedeeld. Hij heeft aangegeven dat de acties worden opgeheven en het schoolvervoer wordt genormaliseerd maandag.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May