Bouterse: Licht in tunnel benoeming pg en hofpresident
11 Dec 2015, 00:34
foto
President Desi Bouterse beantwoordt vragen in De Nationale Assemblee. Hij gaat in op vragen die te maken hebben met het beleid van de regering. (Foto: Raul Lith)


President Desi Bouterse vindt dat niet over één nacht ijs gegaan wordt als het gaat om het benoemen van de procureur-generaal (pg) en de president van het Hof van Justitie. Hij zei donderdag in De Nationale Assemblee op een vraag van Assembleelid Marinus Bee (ABOP) dat er licht in de tunnel is. "Maar de vraag is of u wel weet welk licht er in de tunnel is. Je kan ook denken dat het de uitgang is, terwijl er een trein aankomt."

Bee merkte op dat Roy Baidjnath Panday al bijkans een jaar waarneemt als procureur-generaal en Iwan Rasoelbaks neemt waar als president van het Hof van Justitie. Het is volgens Bee tijd om hen definitief te benoemen.

De president zei dat hij al enkele stukken heeft getekend over de benoeming. De minister van Justitie en Politie is hiermee bezig. Bouterse haalde aan dat de functies een belangrijk onderdeel zijn van de trias politica. Er moet meer dan normaal onderzoek worden verricht. "Ik weet dat er licht in de tunnel is, maar natuurlijk is er altijd een gevaar om welk licht het gaat, maar in elk geval is er licht," zei de president.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May