NPS ziet rechtvaardigheid in besluit Hof van Justitie
08 Dec 2015, 04:54
foto


De Nationale Partij Suriname (NPS) zegt in een verklaring "voorstander te zijn van de verdere versterking van de democratie en de rechtsstaat, zij het door wetten of via het beleid van regeringen. De beleving van rechten, vrijheden en openbaarheid van bestuur, dient optimaal te zijn.

Een vorm van democratie is de vrijheid van meningsuiting. Mensen moeten op basis van deze vrijheid, zoals die is verankerd in de Grondwet, zonder angst hun mening kunnen geven wat niet perse betekent dat aan de ander de oorlog wordt verklaard.

Wanneer deze mening onderbouwd, goed beargumenteerd en gebaseerd is op feiten, mag het onder geen enkele omstandigheid worden getorpedeerd, en mogen burgers onder geen enkele omstandigheid worden gestraft of misschien zelfs vermoord!

Het ultieme doel van het kunnen beleven van de democratie en rechtsstaat, is dat er vrede ontstaat. Dat mensen hun houding kunnen veranderen en rekening houdend met de belangen van alle groepen in de samenleving, de juiste beslissingen kunnen nemen. Immers, het is niet voor niets dat in ons volkslied duidelijk wordt bezongen; ...Recht en waarheid maken vrij... Jammer is het natuurlijk wanneer niet eenieder in staat is het recht toe te passen en de waarheid onder ogen te zien. 8 december 1982, was één van die momenten.

In vrede zijn kernbegrippen zoals rust, veiligheid en harmonie, gehuisvest. Het is dan ook om die reden dat de NPS het belangrijk acht dat het proces over de 8 decembermoorden bij de rechter wordt behandeld.
Sinds de aanname van de Amnestiewet, leek vrede te zijn weggevaagd. Er was geen harmonie bij grote delen van de samenleving, wat leidde tot onvrede. Nu beslist is dat het strafproces over de mensenrechtenschendingen van 8 december weer voortgang zal vinden, ziet de NPS een stukje rechtvaardigheid en orde.

Eén van de ontwikkelingsvisies van de NPS voor Suriname is een vredige natie die op principes van vrijheid en democratie is georganiseerd. De NPS aanvaardt wet en recht als richtsnoer voor haar politiek handelen.

Laten wij, allen burgers van dit land, bewakers zijn van de democratie, laten wij steeds blijven vasthouden aan vastgestelde regels van goed bestuur, vrijheid, verdraagzaamheid, verantwoordelijkheid, democratie, sociale rechtvaardigheid, duurzaamheid, solidariteit, zelfwerkzaamheid, respect, en de gelijkwaardigheid van alle mensen.

Dit zijn dé fundamenten van onze natie!"
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May