Veroordeling diefstal accu’s en brandstof Digicelmasten
08 Dec 2015, 16:07
foto


Marcel K., Leendert K., Clarence W. en Dean P. werden verdacht van diefstal van accu’s en brandstof voor de Digicelmasten in verschillende districten. Clarence W. heeft steeds voor de transport van de gestolen goederen gezorgd, terwijl de twee broers Marcel K. en Leendert K. de goederen ontvreemdden. Dean P. werd vrijgesproken, omdat heling niet is bewezen.

Kantonrechter Ingrid Lachitjaran veroordeelde Marcel K. in het derde kanton tot een celstraf van anderhalf jaar. In het tweede kanton kreeg hij zes maanden opgelegd. Volgens de rechter is deze veroordeelde het brein achter de diefstal. Hij werkte als mastklimmer voor Digicel. Hij vervalste een sleutel, waarmee hij accu’s en diesel stal.

Op die bewuste dag van hun aanhouding hadden ze bij de mast te Atjoni de goederen buitgemaakt. De politie kreeg een tip en hield hen te Brownsweg aan. Vaten met diesel en enkele accu’s werden in beslag genomen. Marcel K. zat samen met zijn jongere broer in het voertuig dat door zijn zwager Clarence W. werd bestuurd. Hij zorgde voor de transport van de gestolen goederen.

De rechter voerde aan dat de broers elkaar op het rechte pad zouden moeten houden, maar ze hebben elkaar juist ondersteund om in verval te raken. Ze legde Leendert K. ook in het derde kanton een celstraf van anderhalf jaar op. In het tweede kanton kreeg hij zes maanden. Aan Clarence W. hield de rechter voor dat hij ouder is dan zijn schoonbroers en dat hij ze had moeten waarschuwen.

Ondanks het feit dat hij op de hoogte was van de diefstal van de goederen, bleef hij als chauffeur fungeren. Ook hij werd even zwaar als zijn schoonbroers gestraft.
Dean P. kocht de accu’s op van Marcel K. Hij wist niet dat het om gestolen goederen ging. Dit bleek ook uit de verklaringen van de overige veroordeelden. Hij werd vrijgesproken van de tenlastelegging. Het Openbaar Ministerie had tien maanden, waarvan negen voorwaardelijk, tegen hem geëist. Tegen de drie overige was er een strafeis van twee jaar in het derde kanton en een jaar in het tweede kanton geëist.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May