Tien jaar celstraf voor doodslag
08 Dec 2015, 00:43
foto


Rechter Ingrid Lachitjaran heeft Ricardo A. op de rechtszitting van maandag een celstraf van tien jaar onvoorwaardelijk opgelegd. De straf is conform de eis van officier van justitie, Nirmala Maikoe. Ricardo A. heeft in augustus van het afgelopen jaar een achttienjarige jongeman een messteek in zijn borst toegebracht. Het slachtoffer overleed aan de opgelopen verwonding. De kantonrechter achtte doodslag wettig en overtuigend bewezen.

De veroordeelde bevond zich op die bewuste dag op een voetbalveld te Bernharddorp. Hij en het slachtoffer hadden een oude vete. Toen hij het slachtoffer zag aankomen, begon hij lelijke liedjes te zingen die gingen over het handicap van de moeder van de tiener. Het slachtoffer ging toen naar huis en kwam later op de fiets terug. Toen hij langsfietste, deed de veroordeelde uitlatingen. Het slachtoffer ging verhaal halen bij Ricardo A. Ze kregen een woordenwisseling met elkaar. Het slachtoffer maakte een beweging met zijn hand. Op dat moment stak Ricardo A. hem neer. Kort daarna overleed het slachtoffer.

De rechter voerde aan dat er geen sprake was van noodweer, zoals advocaat Irvin Kanhai aanvoerde. Ze merkte op dat die elementen niet terug te vinden zijn in de gedragingen. Het slachtoffer had geen wapen bij zich. Uit het buurtonderzoek is vast komen te staan, dat Ricardo A. erg agressief is en als een ‘gangster’ bekend staat. Ook werd hij om zijn agressief gedrag van school afgeschreven. Daarnaast maakte hij vaker ruzie met zijn vader. Zijn vader had die dag al de politie voor hem ingeschakeld. Zijn vader vertelde hoe agressief zijn zoon is. Op die bewuste dag was hij onder invloed van alcohol.

Lachitjaran merkte op dat het slachtoffer bekend stond als iemand die rustig was. Hij zorgde voor zijn zieke moeder en zijn zusjes en broertjes. De nabestaanden hebben onherstelbaar leed en missen de ondersteuning van het slachtoffer.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May