Robinhood met lege handen terug uit Moengo
07 Dec 2015, 16:38

Robinhood die een goede start maakte in de hoofdklasse competitie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is zondag met lege handen uit Moengo gekeerd. Notch was dit keer de boosdoener. Het elftal uit Moengo had de strijd al in de eerste helft met 2-0 bezegeld.

Het was een keiharde wedstrijd getuige de vele gele kaarten (6) en een rode kaart. Notch had het thuispubliek in het Moengo Stadion als 12de speler mee. Vroeg in deze ontmoeting was het dan ook raak. Slechte afdekking aan de zijde van Robinhood, heeft de basis gelegd voor het eerste doelpunt in deze strijd. Uit een hoekschop kon Milton Pinas die geheel vrij stond zuiver inkoppen; 1-0.

Een misser van verdediging van Robinhood in de 30ste minuut maakte dat goaltjesdief Galgyto Talea met een hakje de goed ingelopen Miguel Darson op rechts kon aanspelen. Met een knaller verdween de bal achter de ex-doelman van Notch, Claidel Kohinor, nu in dienst van de rood groene formatie, 2-0.

In de tweede helft leek het alsof een herboren ploeg van Robinhood het getij zou keren. Vanuit een hoekschop werd van dichtbij gemist. De spelers Adioso van Buren, Viola Bodji, Andwele Baja en Roxey Fer van Robinhood kregen enkele goede kansen. De bal kon maar niet in het net en had de ploeg duidelijk het geluk niet aan haar zijde. De verdediging van Notch had duidelijk een solide muur opgeworpen.

Naarmate de tijd verstreek, werd de wedstrijd. Het thuispubliek had ook de smaak te pakken. De speler Enzo Senkye van Robinhood keek tegen een rode kaart aan. Hij heeft in de 85ste minuut bij het willen nemen van een vrije trap in het voordeel van zijn club, scheidsrechter Ramon Louisville uitgescholden. De stand bleef verder onveranderd.

Onsportief gedrag
Na de wedstrijd hebben zeker twee spelers van Robinhood zich niet van hun beste zijde laten zien. Buiten het stadion voordat de spelers in de spelersbus stapten werd een voorwerp gegooid op het voertuig van de scheidsrechters die op dat moment langs reden. Enkele supporters van de thuisploeg die het verwijt niet op hen wilden, wezen de spelers op dit gedrag. Dit gedrag is niet aan de matchcommissionar voorbij gegaan. Dwigt Renfrum, trainer van Robinhood en enkele anderen kwamen ertussen en is erger voorkomen.

Beide ploegen hadden voor aanvang van deze strijd gelijke aantal punten, maar door een beter doelsaldo bezette Notch de tweede plaats. In deze hoofdcompetitie van de SVB staan de ploegen uit Moengo, Inter Moengo Tapoe en Notch na vier wedstrijden aan kop.