LMSZN neemt nieuwe verbrandingsoven in gebruik
05 Dec 2015, 10:10
foto
De nieuwe verbrandingsoven van het LMSZN voor verwerken van medisch afval in gebruik genomen.


Het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) heeft vrijdag zijn tweede verbrandingsoven in gebruik genomen. Volgens algemeen directeur Antoine Elias, heeft het ziekenhuis ingespeeld op de situatie waarbij andere ziekenhuizen geen afdoende faciliteiten hadden om hun medisch afval kwijt te raken. De nieuwe verbrandingsoven heeft een prijskaartje van US$ 20.000. Het gebouw en de installatie hebben ongeveer SRD 125.000 gekost. Dit alles is zelf betaald door het LMSZN.

In februari 2008 had de Lions een verbrandingsoven geschonken aan het LMSZN. Elias geeft aan dat die verbrandingsoven nog perfect zijn diensten doet, maar aangezien het ziekenhuis ook voor andere gezondheidsinstellingen afval verwerkt, wil hij geen risico nemen om zijn oven te laten crashen. Met de nieuwe oven is de capaciteit ook behoorlijk verruimd.

"Wij hebben de oven zelf geïmporteerd en de technische dienst heeft zoveel mogelijk in eigen beheer gedaan, zodat wij het met minder konden doen. Deze nieuwe verbrandingsoven wordt commercieel ingezet. Algemeen directeur van ’s Lands Hospitaal, Bernhard Abia, feliciteert het district Nickerie en in het bijzonder collega Elias, met de nieuwe verbrandingsoven. Abia geeft aan dat het LMSZN zeker 75% van het medisch afval van 's Lands Hospitaal verwerkt. Hij is ingenomen met de wijze waarop het afval wordt verbrand. Elias geeft aan dat voor zeker zes andere gezondheidsinstellingen afval wordt verwerkt.

Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh is bijzonder ingenomen dat het LMSZN de oven commercieel zal inzetten. De investeringen moeten terugverdiend worden, zodat er herinvesteringen gepleegd kunnen worden. Ook het onderhoud is belangrijk. De ingebruikname werd verricht door de voorzitter van het stichtingsbestuur, Bisnoepersad Dalloesingh.
De nieuwe verbrandingsoven heeft een capaciteit van ongeveer 600 kg per dag, terwijl de oude 60 kg per dag kan verwerken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May