DSB introduceert sparen voor kinderen
05 Dec 2015, 06:25
foto
Duku, de mascotte voor kindersparen bij de DSB Bank is in de smaak gevallen bij de kinderen. (Foto´s: Rene Gompers)


“Nog een keer, nog een keer!”, roepen de kinderen in koor. Dansen met Duku, de mascotte, is gezelliger gebleken dan was geanticipeerd. Ook Sigmund Proeve, directeur van DSB Bank, komt er niet onderuit om ‘even’ te ‘shuffelen’ met Duku. Op feestelijke wijze is op Sint Elizabeth 2, het nieuwste product van de DSB Bank geïntroduceerd: de Duku Spaarrekening voor kinderen.

“Sparen heeft altijd zin”, benadrukt Proeve. “Het is toeval dat de ‘launch’ gebeurt op een moment waarbij het economisch minder goed gaat, maar dat maakt het niet minder belangrijk. Als kinderen op deze leeftijd met het bankieren in aanraking komen, draagt het bij tot hun financiële educatie. Het bevordert de spaarzin, het nadenken over wat je met je geld doet. Je gaat niet onnodig consumeren.” De kinderen krijgen 10 procent rente op hun spaartegoed.

De productmanager van Duku Spaarrekeningen, Jeniva Adrian, legt uit dat de spaarrekeningen vanaf vandaag, 5 december – kinderdag - kunnen worden geopend. Voorlopig kunnen zij alleen op de zaterdagen hun spaargeld gaan storten bij de drie locaties: DSB Kwatta, DSB hoofkantoor en DSB Nickerie. “We mikken op alle kinderen in het land,” zegt Adrian. “We beginnen bij de scholen. We gaan de kinderen vertrouwd laten raken met Duku, de mascotte gekoppeld aan de spaarrekening.”

Duku is niet met lege handen gekomen. DSB Bank heeft Huize Ramoth en de Sint Elizabeth 2 elk met SRD 10.000 bedacht. “Dankjewel DSB, dankjewel Duku!,” uiten de kinderen hun dankbaarheid. De school gaat het geld investeren in een eigen speelplaats. Na de donaties wordt de ‘duku dans’ voortgezet; shuffelen, draaien, billen schudden. Met Duku, leerlingen, leerkrachten, promotors en bankdirecteur is juichend het kindersparen bij de DSB bank geïntroduceerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May