OBS-leden eisen betaling en willen verhoging tarieven
04 Dec 2015, 03:52
foto


De algemene ledenvergadering van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) heeft een motie aangenomen waarin gesteld is dat uiterlijk 8 december alle bus- en boothouders over oktober 2015 volledig moeten zijn uitbetaald. De reçu’s van mei, juni en juli 2015 over de naschoolse opvang moeten zijn uitgegeven. Het bestuur van de OBS is opgedragen om met de leiding van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in onderhandeling te treden om de betaling van november uiterlijk 15 december te doen plaatsvinden. In de motie staat ook dat de tarieven aangepast dienen te worden.

Kenneth Themen, voorzitter van OBS, deelt Starnieuws mee dat het besluit van de algemene ledenvergadering van woensdag, schriftelijk meegedeeld is aan minister Robert Peneux. Het bestuur vraagt om urgent ontvangen te worden. Naast het bespreken van de late betalingen, wil het bestuur alvast oriënterende gesprekken voeren over de gevolgen van de devaluatie.

De overeenkomst met het ministerie is dat uiterlijk de 15e van de maand betaald moet worden voor geleverde prestatie. "Geheel tegen alle afspraken in en de in 23 jaren opgebouwde betalingsplicht van de overheid, worden deze door de regering met de voeten getreden", stellen de bus- en boothouders. Zij komen hierdoor in grote financiële problemen. Veel boot- en bushouders hebben slechts gedeeltelijk of helemaal geen geld ontvangen over oktober.

Benadrukt wordt dat de bus- en boothouders, steeds het belang van de leerlingen voorop hebben gesteld en nimmer in actie zijn gegaan voor beter tarifering. De ondernemers stellen dat de tarieven zeer laag zijn. Door de devaluatie van de SRD en het spin-off effect daarvan, zijn prijzen van onder andere onderdelen, smeermiddelen en banden, fors omhoog gegaan. Themen zegt dat de leden bijzonder gebelgd zijn over de gang van zaken en hopen dat de minister oor zal hebben voor de problemen die zijn aangekaart.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May