Moordverdachte in zaak Candia voor de rechter
04 Dec 2015, 02:48
foto


Kelton A. (20) is op de rechtszitting van donderdag verschenen in de beklaagdenbank. Hij wordt ervan verdacht op 23 oktober van dit jaar Amier Candia om het leven gebracht te hebben. Hij zou het slachtoffer met voorbedachte rade een steekverwonding aan zijn borststreek toegebracht hebben. Dit zou hij met een scherp voorwerp gedaan hebben aan de Grote Combéweg (Van Roseveltkade).

Kantonrechter Sieglien Wijnhard wil op 7 januari volgend jaar twee getuigen horen in deze zaak. De verdachte wordt door advocaat Anastacia San A Jong bijgestaan. Kelton, A. werd na het feit ter plaatse aangetroffen en aangehouden. Toen de politie op de plaats aankwam, had het slachtoffer reeds de geest gegeven.

Kelton A. verklaarde toen bij de politie dat hij een relatie van negen maanden had met Candia en waren zij reeds twee maanden uit elkaar. Vanaf het begin van die relatie werd hij door Candia mishandeld. Op die bewuste dag bevond Kelton A. zich in een café aan de Grote Combéweg . Op een bepaald moment kwam Candia ook in het café. Omdat Kelton A. met andere mannen stond te praten, werd het latere slachtoffer jaloers. Hij liep naar Kelton toe. De mannen raakten in een woordenwisseling met elkaar. Deze ging over in een handgemeen. De vechtersbazen werden door een wachter uit elkaar gehaald. Kelton A. schakelde toen de politie in.

Tijdens het wachten op de wetsdienaren, kwam Candia weer op hem af om met hem te vechten. Toen Candia op hem afkwam, bracht Kelton A. hem een steekverwonding toe met een scherp voorwerp. Candia rende de straat op en zeeg na enkele meters neer. Kelton A. probeerde het slachtoffer te reanimeren.
Kelton werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het scherp voorwerp werd aangetroffen en in beslag genomen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May