Dieven... Stigesu heeft geen geld!
03 Dec 2015, 22:30
foto


In de vroege ochtend van zaterdag 28 november werd Stigesu (Stichting Gehandicapten Suriname) wederom geconfronteerd met een poging tot inbraak en sabotage van het alarmsysteem. De dieven hebben twee alarmbeamers van de muur gerukt en meegenomen. Twee beamers, en dus het alarmsysteem, zijn onschadelijk gemaakt. Dit was nog niet genoeg: ze zijn verder gegaan met het openbreken van de achterdeur. Echter geluk voor ons en pech voor de potentiële dieven: ze stuitten op een dievenijzerdeur en konden gelukkig het pand niet binnenkomen.

Je vraagt je af wat deze criminelen bezielt. Vernieling en een poging tot inbraak van een sociale instelling. Hier worden mensen met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking, opgevangen. Dat het een gewetenloze daad is mag duidelijk zijn.

Deze criminele daad heeft Stigesu behoorlijk in de kosten gejaagd. Het alarmsysteem kon in het weekend niet meer worden gemaakt. Stigesu was aangewezen op 48-uurs manbewaking en het aankopen van twee nieuwe alarmbeamers en nieuwe bedrading trekken voor de vier beamers. De totale kosten zijn SRD 5460.-

Stigesu is afhankelijk van donaties en subsidie, zij heeft het al vreselijk moeilijk om het hoofd boven water te houden.

Namens pupillen, leiding en bestuur van Stigesu
Leny Hardenbol
Directeur
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May