SLM neemt na 6 jaar afscheid van Palulu
01 Dec 2015, 12:34
foto
Voor de laatste maal is de Airbus 340-300 vanuit Schiphol naar Paramaribo gevlogen. (Archieffoto)


De Palulu heeft gisteravond zijn laatste vlucht zonder passagiers uitgevoerd van Amsterdam naar Paramaribo. De lease termijn van de Airbus 340-300 met registratie PZ-TCP is verstreken. Deze vlucht maakte deel uit van het proces tot teruggave van het toestel aan de eigenaar Aercap, meldt de SLM. Vanaf woensdag tot en met de inzet van de nieuwe A340 zullen de vluchten worden uitgevoerd door een ingehuurde A330-200 van Hi-Fly.

Nadat de Maintenance Department in Paramaribo de noodzakelijke werkzaamheden heeft gepleegd, zal de vlucht voor teruggave worden uitgevoerd naar Arizona, USA. De PZ-TCP heeft vanaf 15 oktober 2009, goede diensten bewezen en er zijn zes jaren lang veilige vluchten mee uitgevoerd, zegt de SLM.

De Mid-Atlantische operatie zal worden uitgevoerd met de nieuwe A340-313 met
registratie PZ-TCR. Dit vliegtuig is momenteel bij Airbus in Frankrijk waar de fysieke screening van het vliegtuig en de bijbehorende documenten en programma’s plaatsvindt. De planning van SLM en Airbus is om de PZ-TCR nog vóór eind december 2015 in te zetten voor het uitvoeren van de commerciële vluchten op de Mid-Atlantische route.
Advertenties