RB-pompstations voorlopig gesloten
29 Nov 2015, 02:32
foto
De RB-pompstations zijn door hun voorraad heen.


De Roy Boedhoe pompstations zijn uitverkocht en haast allemaal zijn gesloten. De distributeur van Gow2 wacht op de nieuwe voorraden om zijn dealers te voorzien van benzine. Aan Starnieuws zegt Roy Boedhoe dat de boot is vertraagd en dat sinds donderdag geen olie ingekocht kon worden bij de oliemaatschappij Gow2. Dit heeft ervoor gezorgd dat de RB-pompstations leeg zijn gelopen.

Doordat de pompstations dicht waren, is er een enorme drukte ontstaan bij de andere pompstations. Boedhoe merkt op dat hij op vrijdag slechts 50.000 liters heeft kunnen inkopen bij de maatschappij. De pompen van RB blijven tot maandagochtend gesloten. Pas maandag kan Boedhoe over nieuwe voorraden beschikken en dan moet de benzine nog worden gedistribueerd. Het is best mogelijk dat sommige pompstations maandag nog gesloten zullen zijn. Over de nieuwe prijs kan Boedhoe nog niets vertellen. Van de oliemaatschappij heeft hij nog niets vernomen.

Een jonge dame staat in een lange rij bij het RB-pompstation te White Beach. Bij de pompbediende aangekomen zegt zij: “Vol”. Ze houdt een babbeltje met een pompbediende. “De prijs zal bijna met SRD1 omhoog gaan. Ja, hoeveel kan ik nog besparen. Maar, ja, ik probeer op alle centjes te letten. Ik heb geld bij mijn broer geleend, want ik ben bang dat ik geen benzine zal hebben om naar het werk te gaan. En dan moet je weten dat ik pas een werk heb gevonden in de stad, ” zegt de dame bezorgd.

Op de vraag van Starnieuws of de RB-pompen geen benzine willen opslaan om deze later duurder te verkopen, antwoordt Boedhoe: “Al mijn dealers heb ik duidelijk gemaakt om alles te verkopen. Ik doe niet mee aan dit soort praktijken. Daarnaast weten wij precies hoeveel benzine we voor hen hebben geleverd
Een dealer die een RB-pompstation runt, beaamt wat Boedhoe zegt. Boedhoe heeft de pomphouders voorgehouden dat hij geen voorraden meer heeft om aan te vullen en dat zij pas maandag over de benzine kunnen beschikken. Ook heeft Boedhoe hem gevraagd om alles leeg te verkopen.

In de lange rij staat een Toyota Vitz geparkeerd. Een man van middelbare leeftijd brengt iedereen aan de gang. “Wat zeiden we allemaal? We gaan voor vijf, we gaan voor vijf. Neem nu vijf. Vanaf maandag krijg je die SRD5 voor een liter benzine. Maar ja, nu ineens is niemand voor nog vijf gegaan”, merkt de man op. Er ontstaat een discussie, maar het benzineverhaal vinden ze niet leuk. Daarover zijn ze het allemaal eens.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May