Bouva: Meer afhankelijk zijn van 'eigen ding'
26 Nov 2015, 13:21
foto
Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee. (Foto: René Gompers)


Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, introduceert het begrip 'Wi Egi Sani' opnieuw bij de herdenking van 40 jaar Srefidensi. Hij betoogde tijdens de buitengewone openbare vergadering woensdag dat onafhankelijkheid ook betekent, "meer afhankelijk zijn van ons eigen ding". Ruim 40 jaar geleden is door de beweging 'Wi Egi Sani' de eerste stappen gezet naar de onafhankelijkheid.

Bouva stelde dat er meer respect en waardering moet komen voor 'ons eigen ding'. "Onafhankelijk van die buitenlandse kip, groenten, sappen, consultants- meer afhankelijk en trots tap’ wi eigi sani: onze eigen olie, eigen kip, maar ook ons eigen kader (diaspora) onze eigen productie!" Hij benadrukte dat de nationale soevereiniteit en integriteit verdedigd en beschermd moeten worden. "Zo moeten we meer dan ooit bewust zijn dat niemand anders –dan wij Srananmans- onze economische, sociale en culturele ontwikkeling zelf moeten bepalen."

De vicevoorzitter van DNA stond ook stil bij de moeilijke tijden die het land doormaakt. Hij stelde dat ook deze moeilijke tijden overbrugd zullen worden. Er zal strijd geleverd worden tegen armoede en de bedreigingen van de internationale wereld. Bouva riep voor eensgezindheid, verwijzend naar het volkslied.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May