Brunswijk: Regering-Bouterse is koers totaal kwijt
22 Nov 2015, 17:16
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk geflankeerd door Diana Pokie en Marinus Bee.


Het is nu gebleken dat de regering-Bouterse de balans totaal kwijt is geraakt. "Met alle visie stevenen we regelrecht af op een fiasco in dit land. Dit stelt de voorzitter van de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij (ABOP), Ronnie Brunswijk, vandaag tijdens een structuren vergadering in het hoofdkwartier te Latour.

Volgens Brunswijk is de Surinaamse dollar tot tweemaal toe tijdens het bewind van Bouterse gedevalueerd. "De 'gelddrukmachine' draait nu op volle toeren. Met de verhoging van licht en water is het nu dubbel zo zwaar voor het arme volk. Het was de ABOP die balans bracht voor de regering en ik was daar als een waakhond. Nu zijn wij eruit en de problemen zijn daar. We zitten niet te duimen dat het niet goed gaat," zegt Brunswijk "omdat het nu ons allen treft". De regeringsboot is nu aan het zinken, concludeert Brunswijk. "Indien de kapitein niet van koers verandert, belandt dit land in een dieper dal," voorspelt Brunswijk. "Het zijn slechts 5 maanden regering-Bouterse-Adhin en geen 5 jaren. We zien de 5 jaren ook niet zitten en waar zijn de mensen die op de regering hebben gestemd?"

Er is volgens de politicus niemand in deze regering om het getij te keren. "Iedereen," doelend op de coalitie partners "BEP en DOE zijn jaknikkers van Bouterse. Breeveld zo respectabel als hij en zijn partij waren binnen de gemeenschap laat nu niets van zich horen. De BEP, de partij vol principes, laat zij nu daadkracht tonen. Laat zij ook iets komen zeggen over de devaluatie. Ik wil nu de issues horen. Waar is Hooghart, het volk heeft je nodig. Iedereen is 'ja meneer' ook al gaat het goed fout, want er is geen waakhond meer. Ik weet met Bouterse te werken en als iets mij in deze het volk dwars zat, wees ik hem gewoon erop. Als Bouterse in de oppositie zat was het volk nu op straat. Iedereen is bang," zegt hij. "We sturen geen mensen op straat, we wachten af en zeggen aan de mensen om het hoofd koel te houden. De instructies volgen," meent Bouterse.

Brunswijk roept zijn gehoor op om paraat te staan. "Zolang het volk ons nodig heeft, zij wij er. Ik ga inspringen als het nodig is. De president roept op om de broekriem strak vast te zetten, maar hoe strak nog meer," vraagt Brunswijk zich af. Volgens Brunswijk heeft de partij een team van deskundigheid aan het werk gezet voor indien wij weer moeten overnemen. "De boot is niet ver in zee en kan terugkeren en zoeken naar een andere kapitein. De matrozen zien het niet en kunnen de kapitein ook niet tot orde roepen."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May