DRS blij met benoeming Choennie tot bisschop
18 Nov 2015, 23:07
foto


De benoeming van pater Karel Choennie tot bisschop van Paramaribo, is goed ontvangen door de partij voor Duurzaam en Rechtvaardig Samenleven (DRS). De partij is blij dat Choennie bij de door hem gegeven persconferentie de opmerking heeft gemaakt, dat gezonde gezinnen de basis vormen voor een bloeiend kerkelijk leven. “En wij vertrouwen erop dat hij in zijn ambt als bisschop alles in het werk zal stellen om het ideaal van gezonde gezinnen te helpen verwezenlijken. Wij van DRS staan gereed om daarbij ondersteuning te geven.”

Choennie staat volgens de DRS bekend als een vriendelijke en rustige priester die een grote maatschappelijke betrokken- en bewogenheid heeft gedemonstreerd. “Zijn niet aflatende en onbevreesde strijd voor recht en rechtvaardigheid in ons land heeft veel bewondering en respect afgedwongen bij de grote delen van de samenleving.” Zijn benoeming tot bisschop geeft aan dat zijn inspanningen ook buiten onze grenzen niet ongemerkt zijn gebleven en op de juiste waarde zijn geschat, geeft de DRS aan.

De partij meent dat de keus van het Vaticaan voor een bisschop met de Surinaamse nationaliteit, een extra dimensie geeft aan de herdenking van veertig jaren staatkundige onafhankelijkheid later deze maand. “Moge Bisschop Choennie de kracht, de wijsheid en de genade van de Allerhoogste ontvangen, en de gebeden van de natie hem bijstaan om zijn taken naar behoren te vervullen.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May