26 toppers nemen deel aan Srefidensi Schaaktoernooi
17 Nov 2015, 01:32
foto


De Surinaamse Schaakbond (SSB) organiseert ook dit jaar het Srefidensi Chess Celebration Schaaktoernooi. Dit toernooi met internationale allure is de derde editie op rij. Topspelers uit binnen- en buitenland nemen het in de Srefidensiweek tegen elkaar op om uit te maken wie de beste is. Het toernooi is onderverdeeld in een topklasse en een openklasse. In de topklasse spelen alleen spelers met een bepaalde rating of schaaktitel. Maar liefst zesentwintig (internationale) toppers zullen de strijd met elkaar aangaan, meldt de SSB.

Suriname wordt vertegenwoordigd door CM Suradj Hanoeman, FM Viresh Giasi, FM Dewperkash Gajadin, CM Romario Sanches, FM Roger Matoewi en FM Calvin Tjong Tjin Joe. Deze Surinaamse toppers zullen het opnemen tegen internationale schakers. Zo is Nederland vertegenwoordigd door Grootmeester Sipke Ernst die tevens winnaar is van de vorige editie, IM Edwin van Haastert en WIM Linda Jap Tjoen Sang. Namens Romenië neemt de interntionaal bekende Grootmeester Gergely Szabo deel aan dit toernooi.

De Cubanen die van de partij zullen zijn, zijn de gelouterde trainer Jose Luis Vilela De Acuna en de nieuwe trainer Humberto Pecorelli, beiden IM (Internationaal Meesters). Indonesië wordt vertegenwoordigd door WGM en tevens IM Irine Sukandar. Ook drie spelers uit Venezuela zijn van de partij, dit zijn IM Marichal Gonzalez, IM Jose Gascon en FM Jose Ramon Mora Moron. Uit Tjechië neemt Katerina Nemcova deel. Zozulia, Anna zal de kleuren van België verdedigen. Verder zullen vertegenwoordigd zijn: Jamaica, Trinidad & Tobago, Barbados en de Nederlandse Antillen.

Voor de Surinaamse spelers is dit jaarlijks terugkerend evenement een unieke kans om zich steeds met internationale toppers te meten. Hierdoor neemt ook de schaakkwaliteit in zijn algemeenheid in Suriname toe, meent de SSB.

Het toernooi wordt mogelijk gemaakt door de Centrale Bank van Suriname en wordt ook gesponsord door Rudisa. Het toernooi duurt van 20 t/m 25 november.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May