President decoreert 36 politie-toppers
17 Nov 2015, 06:21
foto
36 politieambtenaren zijn gedecoreerd door president Desi Bouterse. Dit heeft te maken met 120 jaar Korps Politie Suriname. (Foto: René Gompers)


De waarde van het Korps Politie Suriname (KPS) neemt toe. Dat het korps zijn bestaansrecht heeft bewezen, is meer dan duidelijk, concludeert president Desi Bouterse. Hij heeft maandag in de Congreshal 36 politieambtenaren gedecoreerd voor hun uitzonderlijke bijdragen aan het korps. De ambtenaren zijn op de vooravond van veertig jaar Srefidensi, onderscheiden in het kader van 120 jaar KPS.

De politieambtenaren zijn allemaal onderscheiden in rangen van de Ere Orde van de Palm. Vier zijn benoemd tot Grootofficier, vijf tot Commandeur, zeven tot Officier en eenentwintig tot Ridder. De decoraties hebben niet direct te maken met het aantal dienstjaren, licht waarnemend korpschef Agnes Daniel toe. “Dit is in verband met 120 jaar politie in Suriname. Er zijn wel mensen tussen met minimaal 25 dienstjaren. Het is voor het eerst dat er in één keer zoveel medewerkers worden gewaardeerd.” Daniel draagt de titel Commandeur in de Ere Orde van de Palm. Haar voorgangers, Humphrey Tjin Liep Shie, Carlo Hunsel en Delano Braam zijn benoemd tot Groot Officier in de Ere Orde van de Palm. De decoraties van Braam, nu consul-generaal op Curaçao, zijn door zijn echtgenote in ontvangst genomen.

“Ongetwijfeld zijn er momenten waarbij een of andere politiehandelen onze sympathie niet kon dragen, maar u zult het met me erover eens zijn dat het korps over genoeg veerkracht beschikt om de tegenslagen te boven te komen,” merkt Bouterse op. “KPS heeft een bewogen geschiedenis, het groeit en past zich aan aan de tijd en de maatschappij. Het schrijft geschiedenis door de leiding voor het eerst in de handen van een vrouw te leggen. Het korps heeft ook bewezen durf te hebben: het waardeert zijn medewerkers, maar schroomt niet om op te treden tegen hen die in de fout gaan. Het is dan ook gepast om onze waardering uit te spreken aan onze dochters en zonen die zich met gevaar voor eigen leven inzetten voor dit nobele werk.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May