Verdachte wisselt steeds van advocaat
17 Nov 2015, 08:13
foto


Imraan R. alias Baccus (40) heeft al een aantal advocaten verwisseld. De advocaten die hij toegewezen kreeg en ook de raadslieden die hij zelf in de arm had genomen, zegt hij steeds af. In zijn zaak moest er op de rechtszitting maandag gepleit worden. De verdachte overhandigde rechter Ingrid Lachitjaran een brief, die zij zal meenemen in haar vonnis.

Tegen Imraan R. is er een celstraf van vier jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht geëist door officier van justitie, Nirmala Maikoe. De ondernemer wordt ervan verdacht diverse mensen opgelicht te hebben. Het gaat om een bedrag van ruim SRD 200.000. Hij wordt verdacht van oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte.

Deze verdachte heeft een aantal personen benadeeld in geld en goederen. Zo heeft hij valse bankverklaringen opgemaakt om bij zijn slachtoffers de indruk te wekken, dat hij grote bedragen vanuit het buitenland moest ontvangen. Hierdoor wist hij geld en goederen van zijn slachtoffers los te krijgen. De verdachte voerde aan dat twee agenten gehoord zouden worden. Maar, dat is niet gebeurd. Ook voerde de verdachte aan dat er zoveel onderzoek geweest is, maar dat hij niet met alles geconfronteerd is. Verder merkte hij op dat hij US$ 60.000 in het bedrijf geïnvesteerd heeft. Hij vroeg om een mildere straf en voerde aan dat hij een moeder en kinderen te verzorgen heeft. Zij hebben nu niemand die voor inkomsten kan zorgen.

Imraan R. was op 3 november vorig jaar aangehouden en in verzekering gesteld door de afdeling Kapitale Delicten. Op 4 januari 2016 zal er vonnis uitgesproken worden in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May