Autohandelaren Wanica moeten voertuigen verwijderen
16 Nov 2015, 07:34
foto


Autohandelaren in Wanica die hun koopwaar uitstallen en parkeren langs de weg, moeten deze binnen een week verwijderen. De politie zegt dat zij heeft geconstateerd dat bepaalde autohandelaren hun handelswaar zodanig op de berm plaatsen dat de rijveiligheid op de weg in gevaar komt.

De rijstrook voor het langzaam verkeer en voetgangers wordt door deze handeling van de handelaren dusdanig versmald, waardoor er gevaar voor aanrijdingen ontstaan. In een gesprek met deze groep ondernemers op vrijdag hebben de gewestelijke politiecommandant, de chef van de afdeling Verkeer Regio Midden en de districtscommissaris van Wanica hen erop gewezen dat deze langs de weg geparkeerde voertuigen onverzekerd zijn en dus niet op de openbare weg geplaatst mogen worden.

De autohandelaren krijgen een week de tijd om hun voertuigen van de openbare weg te verwijderen. Doen zij dat niet, dan zullen deze voertuigen voor rekening en risico van de eigenaar naar een plaats van berging worden weggesleept. In het verlengde van deze maatregel om de verkeersveiligheid op de weg op te voeren, zullen er ook acties volgen tegen de particuliere bussen en personenauto’s die op het rijwielpad rijden. Er is genoeg ruimte langs de weg gecreëerd voor de particuliere bussen, die er echter geen gebruik van maken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May