Verdachte moord Asisikreek wordt uitgezet
16 Nov 2015, 07:13
foto


De Braziliaan Antonio P. die ervan wordt verdacht dat hij op 3 november de 23-jarige Marena Nonowaike heeft doodgeschoten, is aangehouden en zal worden uitgezet. Hij ontkent dat hij Nonowaike op een goudveld nabij de Asisikreeek in het Lawagebied heeft gedood.

De partner van Nonowaike is aangehouden. Hij heeft verklaard dat hij de Braziliaan die zijn vrouw heeft doodgeschoten, heeft doodgekapt. Op de plek waar dat gebeurd moest zijn, trof de politie alleen bloedsporen aan. Van de Braziliaan ontbrak elk spoor.
Na een zoekactie hebben politieagenten Antonio P. aangetroffen met een gapende kapverwonding aan het hoofd. De wond zat vol maden. De Braziliaan werd aangehouden en overgebracht naar het basiskamp van de politie in het Lawagebied.

Op gegeven moment zag de geboeide Antonio P. kans te ontvluchten. Na enkele uren is hij weer in verzekering gesteld en overgevlogen naar Paramaribo. Hij ligt onder politiebewaking in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij medisch is behandeld.

De politie heeft ook de ondernemer die de goudactiviteiten ontplooide in het gebied aangehouden. De man heeft geen verblijfsvergunning. Zowel Antonio P. als de ondernemer zijn in vreemdelingenbewaring in afwachting op hun uitzetting. De rechter-commissaris heeft de aanhouding van Antonio P onrechtmatig verklaard.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May