IMT pakt eerste drie punten door winst op Notch
15 Nov 2015, 05:12

Het duel tussen de landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) en de semikampioen Notch, is na 90 minuten spelen geëindigd in het voordeel van Inter. Het werd een ware stadsderby waarbij ploegen elkaar weinig ruimte gaven. Na een 1-1 ruststand in het Moengo Stadion, werd het uiteindelijk 2-1. Joel Baja benutte een toegekende strafschop en bezegelde zo de overwinning.

De eerste goede kans was voor Notch. Milton Pinas werd goed aangespeeld vanuit links. Van dichtbij het doel ging zijn schot hoog over. Toch kwam Notch vroeg in de wedstrijd op voorsprong via deze zelfde speler. Gregory Pokie leed rond de middencirkel balverlies. De bal werd overgenomen en met een dieptepass werd Pinas aangespeeld en maakte hij dit keer geen fout: 1-0.
IMT herstelde zich snel. Een mooie dieptepass van Stefano Rijssel op Yves Vlijter, die snel kwam inlopen. Vlijter nam de bal goed mee en verschalkte doelman Dimitri Deel: 1-1.
IMT had hierna een klein veldoverwicht met hier en daar enkele goede kansen.
Galgyto Talea kreeg kort voor rust door fouten in de verdediging van IMT, twee goede kansen. Hij was echter niet trefzeker.

De tweede helft startte met goed fysiek spel van beide ploegen. Inter kreeg wat hachelijke momenten voor het doel, maar de Notch spelers waren niet koelbloedig genoeg om het karweitje af te ronden. Notch moest de overige 25 minuten van het spel met 10 man verder. Welkens Edvens kreeg namelijk tweemaal geel. Inter nam vanaf dat moment het spel over.

Notch drukte door. Talea werd aangespeeld. Hij was in buitenspel positie, maar de arbiter zag het aangeven van de grensrechter niet. Doelman Huiswoud ging op Talea af en haalde een lelijke trap uit. De arbiter gaf in eerste instantie een rode kaart aan de doelman. Deze werd later teruggenomen op aangeven van de grensrechter die buitspel vlagde.
Een handbal in de 16 meter zone van Notch, zorgde voor een penalty voor Inter Moengo Tapoe. Baja was met minder dan drie minuten te gaan in deze titanenstrijd zuiver en bezorgde Inter de eerste drie competitiepunten voor dit seizoen.