TakeIt2TheStreet vandaag in Coronie
14 Nov 2015, 11:47
foto


Het project TakeIt2TheStreet houdt zijn derde editie vanmiddag in het kokosdistrict Coronie. Evenals de twee afgelopen keren in Nieuw-Nickerie en Wageningen zullen straatvoetballers, skateboarders, dansers, zangers en graffiti artiesten meegaan, om de jongeren met deze disciplines bezig te houden. Daar fostin preys in Coronie nog steeds leeft onder de jeugd zal ook dit typisch Surinaamse straatkunstvorm worden toegevoegd aan het rijtje.

Het straatvoetbalteam wordt tijdens dit bezoek versterkt door de U-14 en U-17 selectie van de SZVB Futsal Academy. Zij zullen hun krachten meten tegen de voetballers van Coronie.
Iedereen is vrij naar het Revo Park, Totness, te komen en mee te doen met de verschillende activiteiten. Coronie heeft besloten de Oost West-Verbinding voor de markt om te leggen. Om vier uur wordt de straat omgelegd en gaat het officieel gedeelte van start. De activiteiten beginnen om twaalf uur in het park.

TakeIt2TheStreet is een initiatief van de Nederlandse ambassade in samenwerking met de Surinaamse Zaalvoetbalbond en Straatvoeballer Furgell Pinas. Met dit project worden jongeren bezig gehouden met straatkunst. Uitblinkers uit de districten worden meegenomen naar het main event dat volgend jaar wordt gehouden in Paramaribo. Ook in Coronie zullen er talenten gescout worden. TakeIt2TheStreet gaat hierna naar Saramacca.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May