Paisajes Argentinos’, een kennismaking met Argentinië
12 Nov 2015, 22:32
foto
Bezoekers nemen een postkaart met een Argentijns landschap, tijdens de ‘Paisajes Argentinos’ tentoonstelling. Foto: Ranu Abhelakh


Om Argentinië meer bekendheid te geven onder Surinamers, houdt de Argentijnse ambassade te Paramaribo de foto tentoonstelling Paisajes Argentinos (Argentijnse landschappen). "Met de expo brengen wij ook hulde aan Suriname met zijn 40ste Onafhankelijkheid," zei ambassadeur Alicia Beatriz de Hoz tijdens de opening donderdagochtend.

Diplomatieke missies zorgen voor de bevordering van de relaties tussen de landen en de volken. Naast de regeringssamenwerking tussen de landen, is de ontwikkeling van banden op lager niveau ook belangrijk, gaf gastspreker Stanley Sidoel, directeur Cultuur, aan. “Dit is het ultieme doel van ambassades.” Cultuur is volgens hem het beste instrument om de mens tot mens relatie te bevorderen. Volgens Sidoel kennen Surinamers Argentinië door Tango en voetbal, maar Argentinië is meer dat dit alleen. Zijn afdeling heeft daarom de volledige ondersteuning geboden voor het houden van de expositie.

De keus om landschappen te tonen aan het Surinaamse publiek is als introductie, legt De Hoz aan Starnieuws uit. “Wij zijn de lange streep op dit continent, en door de verschillende klimaten kennen wij een gevarieerd landschap, dat landelijk zeer verschilt.” Zo kent het land zoutvlaktes, vulkanen, moerassen, uitgestrekte woestijndelen, meren en ijsvelden. Deze zijn dan ook te bewonderen tijdens de expo en meeneem postkaarten.

De ambassade heeft eerder haar muziek en dansstijl zoals de Tango gedeeld met de Surinamers. In overleg met het Directoraat Cultuur worden nog meer cultuur ideeën besproken. De Hoz ziet graag dat Suriname ook activiteiten in haar land ontplooit. Ze is realistisch genoeg door te stellen dat zulks makkelijker is uit te voeren wanneer Suriname een ambassade ter plekke heeft. Zij ziet graag dat Surinamers haar land bezoeken, ‘maar het vergt wel drie vluchten’ om daar te komen, voegt ze eraan toe.

De diplomatieke relatie tussen de beide Zuid-Amerikaanse landen gaat terug naar 23 juni 1977. De Hoz is de eerste residerende ambassadeur van haar land in Paramaribo. Paisajes Argentinos wordt in de expositiehal van de Palmentuin gehouden. De foto expo is tot en met zondag steeds van 10.00 uur tot 15.00 uur te zien.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May