Wippy Strei Bori pindasoep wedstrijd
11 Nov 2015, 22:31
foto


Acht bedrijven hebben zich ingeschreven voor de eerste pindasoepwedstrijd die wordt gehouden in Suriname. Het initiatief is van Handelsmaatschappij L. Willemsberg N.V in nauwe samenwerking met Fernandes Agenturen. De wedstrijd wordt zaterdag gehouden op de parkeerplaats tegenover Best Mart aan de Jozef Israëlstraat.

Geneviève Radjiman-Willemsberg, coördinator van het evenement, zegt dat de Surinaamse keuken wordt gepromoot. L. Willemsberg is producent van Wippy Pindakaas. De soepen worden ter plekke bereid. Deelnemers zijn restaurants, gerenommeerde hotels en cateringbedrijven. Omdat het de eerste keer is dat Wippy een dergelijk evenement organiseert, is ervoor gekozen om deze keer alleen professionele bedrijven aan de wedstrijd deel te laten nemen. De bedoeling is dat het event een terugkerend karakter krijgt.

De soepen worden beoordeeld door een vakkundige jury onder voorzitterschap van Patrick Woei, eigenaar van Spice Quest en voorzitter van de Suriname Chefs Associatie. De hoofdprijs is een mahoniehouten trofee in de vorm van een soeplepel voorzien van een ‘gouden pinda’. Een prijs is speciaal voor het evenement bedacht en gemaakt is. De Wippy Strei Bori begint om 11 uur en duurt tot 16.00 uur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May