Medici SVZ willen eerst geld op hun rekening zien
11 Nov 2015, 06:21
foto


De specialisten van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) willen eerst geld op hun rekening zien, voordat zij ertoe over zullen gaan om de behandeling van patiënten van het Staatsziekenfonds (SZF) te hervatten. De medici hebben de opnamestop niet opgeheven, ondanks het feit dat de leiding van het ziekenhuis heeft besloten om hen uit te betalen, totdat er een oplossing is gevonden.

Het SZF en het SVZ vinden het jammer dat, ondanks alle gepleegde inspanningen, de actie van de specialisten niet wordt opgeheven. Hiermee is de dienstverlening aan SZF verzekerden in het St. Vincentius Ziekenhuis nog steeds niet hersteld. Het ziekenhuis doet er alles aan om de uitbetaling aan de specialisten zo snel als mogelijk rond te krijgen, zodat het ongerief voor SZF patiënten spoedig tot het verleden zal behoren, zeggen het SZF en het ziekenhuis in een gezamenlijk persbericht.

Acute patiënten krijgen hulp
Het SZF en SVZ hebben continu gewerkt aan het oplossen van de opnamestop van SZF patiënten, die de medische specialisten van het St. Vincentius Ziekenhuis hebben afgekondigd. De specialisten zijn ontevreden dat zij de vorige maand niet zijn uitbetaald voor de behandeling van opgenomen SZF patiënten. Volgens de overeenkomst van 16 april 2015 tussen ziekenhuizen en verzekeraars moet het SZF de medische specialisten apart vergoeden. Echter is de toegezegde verruiming van het beschikbare budget van het SZF inmiddels teruggedraaid, waardoor het SZF momenteel geen financiële ruimte heeft om de medische specialisten separaat te betalen voor hun klinische dienstverlening. Het SZF heeft de ontstane situatie met spoed onder de aandacht gebracht van de regering, maar zij heeft de ruimte nodig om het overleg adequaat te kunnen voeren en met structurele oplossingen te komen.

Als tussenoplossing heeft het St. Vincentius Ziekenhuis aangeboden om de medische specialisten alvast zelf uit te betalen voor de afgelopen maand, in afwachting op het verloop van het overleg tussen het SZF en de regering.

De medische specialisten hebben te kennen gegeven eerst de uitbetaling op hun rekening te willen zien, alvorens zij de opnamestop voor SZF patiënten zullen opheffen. Ze benadrukken wel dat acute SZF patiënten nog steeds worden opgenomen en behandeld alsook degenen die reeds zijn opgenomen. Voorts vindt de poliklinische hulp wel normaal voortgang.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May