Opname van diefstal op Facebook leidt tot aanhouding
08 Nov 2015, 00:52
foto


Een opsporingsbericht op Facebook heeft ervoor gezorgd dat de verdachten Elton K. (32) en Sandro P. (22) zijn aangehouden door de politie. De benadeelde had de opnames van de inbraak op zijn Facebook pagina geplaatst. Twee dieven hadden op 2 november een buitenboordmotor gestolen in het politieressort Munder.

Aangezien de woning van de benadeelde voorzien is van camera's, heeft hij de opname waar te zien is dat de dieven de buitenboordmotor hebben gestolen, gepubliceerd. Vrienden op Facebook hebben gereageerd op het bericht van de benadeelde. Zij gaven informatie die leidde tot het in beeld brengen van de verdachten.

De benadeelde speelde de informatie door aan de politie. Bij de opsporing zijn de verdachten aangehouden. De buitenboordmotor van de benadeelde is teruggevonden. Tijdens het onderzoek heeft de politie autolenzen en auto documenten aangetroffen bij de verdachten en in beslag genomen. Het betreft autopapieren van een Toyota Vitz en een Surinaams rijbewijs. De politie heeft het vermoeden dat deze verdachten in vereniging auto-inbraken hebben gepleegd. De zaak wordt overgedragen aan recherche Paramaribo voor verder onderzoek. De eigenaar zal na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn buitenboordmotor terug krijgen, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May