Zes verdachten voor inbraak aangehouden
07 Nov 2015, 09:43
foto


In twee afzonderlijke gevallen heeft de politie zes verdachten van inbraak aangehouden. In het ressort Leiding zijn Yez. L (38), Jerrel A. (37) en Krishna I. (21) aangehouden voor inbraak in een appartementencomplex. In het ressort Geyersvlijt zijn gisteren Ruben T. (28), Maikel J. (25) en Melvin D. (29) ingesloten. Ruben heeft bij zijn aanhouding een schotverwonding opgelopen. .

De groep Yez heeft vorige maand vermoedelijk ingebroken in een appartementencomplex en heeft tal van goederen, waaronder cellulairs, laptop en versterkers, buitgemaakt. De benadeelde had op Facebook een bericht geplaatst van al de goederen die bij hem waren gestolen, zo ook een eindversterker. Yez L. zocht naar een koper voor de eindversterker. Iemand die het bericht van de diefstal had gelezen, heeft het verteld aan de benadeelde. Vervolgens heeft de benadeelde contact gemaakt met de verkoper Yez L., die hem naar een adres verwees waar ze zaken konden doen. De benadeelde schakelde de politie in en Yez L. werd in de kraag gevat.

Op het aangegeven adres heeft de politie twee politie uniformhemden, een Surinaams paspoort en een rijbewijs met foto’s van Yez L. aangetroffen. De documenten zijn onder valse namen opgemaakt. De tweede verdachte is op aangeven van Yez L. aangehouden. Die verdachte woonde in het appartement waar de inbraak is gepleegd. Ook de derde verdachte is daarna aangehouden.
Bij de aanhoudingen te Geyersvlijt had de politie via de Centrale Meldkamer vernomen dat er een diefstal gaande was. Bij het zien van de politie heeft het drietal de benen genomen. Toen waarschuwingsschoten geen soelaas boden, heeft de politie gericht geschoten. Ruben T. heeft daarbij een schotverwonding opgelopen in zijn onderbeen.

De drie mannen hebben in een bedrijf in het ressort Geyersvlijt ingebroken. Via het dak zijn ze het pand ingegaan. Ze hadden de kluis die ze hadden buitgemaakt klaargezet om mee te nemen, toen de politie ze verraste. Ook het voertuig waarmee de onverlaten naar de plek waren gereden is gevonden. Volgens Melvin D. is de auto van zijn moeder. De zes verdachten zitten alleen in de cel in afwachting van het verder onderzoek.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May