Verklaring coördinatieteam Miguel Cronie
07 Nov 2015, 04:08
foto
Miguel Cronie


Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, vertegenwoordigd door minister F. Abdoelgafoer, de Surinaamse Voetbalbond (SVB), vertegenwoordigd door de voorzitter dhr. J. Krishnadath en medisch adviseur dhr. drs. A. Ramadhin,
de voetbalvereniging Leo Victor, vertegenwoordigd door de voorzitter dhr. M. Issa,
de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), vertegenwoordigd door mw. M. Kappel en mw.O.Lunes, al de hierboven genoemde vertegenwoordigers worden verder aangeduid als coördinatieteam, geven in deze gezamenlijke verklaring aan dat zij, met betrekking tot de kwestie Miguel Cronie, uit de verschillende berichtgevingen, hebben mogen constateren dat er onduidelijkheden zijn betreffende de ondersteuning en begeleiding van hem (lees Miguel Cronie).

Het coördinatieteam wenst hiermede te verduidelijken dat vanaf het moment dat de sporter geblesseerd is geraakt, zij (de organisaties gebundeld in het coördinatieteam) nimmer iets anders gewild heeft dan spoedig herstel voor betrokkene. Hiervoor hebben geen der partijen, op welke wijze dan ook geschroomd de randvoorwaarden, zoals transport, financiën, medische begeleiding etc., gereed te hebben ten dienste van de geblesseerde sporter.

Wij willen hierbij dan ten overvloede berichten dat, in tegenstelling tot de indruk die binnen de samenleving is gewekt, de financiële middelen, alsook alle andere noodzakelijke hulp die nodig is voor een spoedige herstel van de sporter, wel gegarandeerd zijn.
In het recente medisch rapport is ook verduidelijkt dat het genezingsproces nu in vergelijking met aan het begin van de blessure, vanwege de aard en ernst, naar tevredenheid vordert.

Het medisch team van het SZF, de medisch adviseur van de SVB en de specialisten van het Academisch Ziekenhuis zijn constant in overleg met elkaar en zijn ervan overtuigd dat de medische (behandelings-) mogelijkheden in Suriname niet uitgeput zijn en dat Miguel zeker een grote kans heeft op genezing binnen Suriname. Desondanks, zal vanuit dit team niet geschroomd worden om naar andere mogelijkheden te zoeken, mochten er twijfels bestaan over verdere lokale medische mogelijkheden.

Vanuit het coördinatieteam wordt aan de gemeenschap dringend het verzoek gedaan de sporter alle rust te gunnen, zodat deze zich volledig kan concentreren op zijn herstel.
In dit kader is met betrokkene (lees Miguel Cronie), die ook aanwezig was bij het laatste overleg, afgestemd geen interviews meer af te staan en dat voor informatie met betrekking tot zijn herstel contact gemaakt kan worden met de vertegenwoordiger van de Stichting Staatsziekenfonds, mw. M. Kappel.

Het coördinatieteam,
Namens deze,
Afdeling Voorlichting van het ministerie van Sport en Jeugdzaken
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May