PALU blijft gedoogbeleid naar regering toe uitvoeren
05 Nov 2015, 14:53
foto
Jim Hok, de herkozen voorzitter van de PALU, op een persconferentie donderdag. (Foto: René Gompers)


Het standpunt van de PALU om de regering te blijven ondersteunen en kritisch te volgen, blijft gehandhaafd. Dit is op het laatst gehouden partijcongres bepaald, deelt voorzitter Jim Hok mee. Een moeilijk besluit gelet op al de verdachtmakingen die gedaan worden over de voorzitter en de partij, voegt Hok, die minister was van Natuurlijke Hulpbronnen in het vorige kabinet, toe.

Hok is vanmorgen tijdens een persconferentie in het vernieuwde partijcentrum ingegaan op de resultaten van het congres. Een ander besluit is dat de partijstructuren, afdelingen en kernen niet goed hebben gewerkt en ‘van de grond af aan opnieuw gebouwd’ zullen worden. “Vanaf nu zijn alle structuren demissionair, niemand heeft positie,” geeft Hok aan. Op het congres is ook een nieuw bestuur gekozen en zijn 30 nieuwe kaderleden toegelaten.

“Gezien de situatie waarbij coalitiegenoten, regeringsgenoten en ministers bezig zijn vuil te smijten en verdachtmakingen te doen naar de PALU, hebben we alle reden gehad om ons standpunt te evalueren,” legt Hok uit. “Er is vooralsnog geen wijziging gekomen maar ik moet u zeggen dat het ons de grootste moeite kost om iedereen in de PALU op de plaats te houden wat dit betreft.”

Dat de verkiezingswinst van de NDP op het succes van de vorige regering gestoeld is, is voor de PALU genoeg reden om ondersteuning te geven. De PALU maakte deel uit van dat beleid. “We moeten ze tenminste het voordeel van de twijfel geven. Daarom zal onze houding zijn een van gedogen en de goede dingen ondersteunen.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May