Petrus Dondersschool viert 85-jarig bestaan
05 Nov 2015, 18:36
foto
De leerlingen van de Petrus Dondersschool in de Heilig Hart kerk.


De Petrus Dondersschool heeft haar feestweek voor haar 85-jarig jubileum vandaag ingeluid. Tijdens een bijzondere dienst voor leerkrachten en leerlingen heeft pater Kross in de Heilig Hart kerk stilgestaan bij de geschiedenis van de school en de bijdrage die zij heeft geleverd aan de Surinaamse samenleving.

De Rooms Katholieke lagere school bestaat morgen 85 jaar. De school is vernoemd aan de Zalige Pater Petrus Donders uit Tilburg, Nederland. Petrus Donders is vooral bekend voor zijn werk op Batavia onder de melaatsen. Peerke, was zijn troetelnaam. De kleuterafdeling heet dan ook Peerke school.

De school die aan de Hofstede Crull’laan is gevestigd, is meegegaan met de tijd en heeft continue ontwikkelingen meegemaakt. De laatste grote ontwikkelingen zijn de modernisering van de schoolgebouwen, de invoering van de nieuwe onderwijslesmethode en de bouw van een nieuwe vleugel. Ofschoon de school een Rooms Katholiek-beleid heeft, worden andere kinderen met andere geloofsovertuigingen normaal toegelaten en participeren die in de godsdienstlessen.

De oudercommissie heeft voor dit jubileum ervoor gekozen de mediatheek te moderniseren. De komende week zullen de festiviteiten van het jubileum dan ook worden gevierd in de mediatheek.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May