Jogi plaatst vraagtekens bij koop terrein EBS door Vaseur
04 Nov 2015, 00:00
foto
In de verkoopakte is aangegeven dat Kenneth Vaseur als voorzitter van de raad van commissarissen handelt wegens ontstentenis van de directeur.


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) heeft de hand kunnen leggen op een verkoopakte van een terrein dat Kenneth Vaseur heeft gekocht als voorzitter van de raad van commissarissen van de EBS. Het perceel aan de Cornelis Jongbawstraat is 1251 m2 groot en is gekocht voor 1.795.000 euro. Het gaat om het recht van grondhuur voor het exploiteren van een hotel, restaurants annex kantoorruimtes.

Jogi zegt aan Starnieuws dat hij vragen hierover zal stellen aan de regering. "Waarom moest het perceel gekocht worden en wat moet EBS met een hotel of een restaurant? Waarom moest Vaseur het terrein met zoveel spoed kopen, wegens ontstentenis van de directeur?" vraagt het Assembleelid zich af. Wat ook opvalt is dat de ondernemer Otmar Sibilo, een van de geldschieters van EBS, de gemachtigde is van de verkoper, de predikant Charles Mc Calman. Sibilo is voorzitter van het bestuur van de stichting MC Calman Foundation. De verkoopakte is opgemaakt op tien januari 2011.

"Het gaat hier nog er bij om domeingrond, waarom is niet aan het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer gevraagd om het in te trekken?" stelt Jogi. In de koopakte is opgenomen dat zolang de koper niet aan zijn verplichtingen heeft voldaan, blijft het perceel aan de verkoper toebehoren. Dit is een vreemde constructie, meent Jogi.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May