Hof president accepteert 'sorry' minister Van Dijk-Silos
02 Nov 2015, 15:44
foto


De waarnemend president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks, heeft minister Jennifer van Dijk-Silos laten weten dat hij niet meer zit met het incident van vrijdag. De minister zegt dat de waarnemend president van het Hof de zaak achter zich laat. Hij heeft haar verontschuldiging geaccepteerd.

De bewindsvrouw had Rasoelbaks vrijdag en zondag een sms gestuurd waarin zij aangegeven heeft dat de uitspraken door haar gedaan niet erg tactisch waren. Zij had het niet persoonlijk bedoeld en bood daarvoor haar verontschuldiging aan. Van Dijk-Silos blijft er wel bij dat er misstanden zijn binnen de advocatuur en dat deze aangepakt moeten worden.

Rasoelbaks is uit de zaal gelopen na de gewraakte uitspraken van de minister. Ook de raad van bestuur van de Surinaamse Orde van Advocaten verliet de zaal. De deken van de Orde, Harish Monorath, vindt dat de minister haar verontschuldiging moet aanbieden. Zij zou de rechtsstaat hebben beledigd. De minister vindt dat zij niet verkeerd was, maar zij had advocaten die goed bezig zijn, moeten uitzonderen. Voor de minister is de zaak gesloten na de reactie van de waarnemend Hofpresident.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May