Geweldenaar verwondt politieman (update)
31 Oct 2015, 20:21
foto


De gewelddadige Presley A. heeft kans gezien bij zijn aanhouding een politieagent te verwonden. De 35-jarige man ging zodanig te keer toen de politie hem wilde aanhouden, dat de zonen van Hermandad genoodzaakt waren vuurwapen geweld te gebruiken. Presley A. is in zijn been geraakt.

Rita A. heeft op drie verschillende momenten aangifte van mishandeling en diefstal tegen haar ex-partner Presley A. gedaan bij de politie van het ressort Paranam. De geweldenaar had haar slagen met een tjap toegebracht en haar mobiele telefoon afgepakt eind september. Toen Rita A. na de aangifte naar huis ging, heeft Presley A. haar weer mishandeld. Ook van deze mishandeling heeft zij aangifte gedaan.

Een maand later op 29 oktober is Presley A. in beschonken toestand naar Rita gegaan. Toen zij weigerde seks met hem te hebben, heeft hij een mes in haar mond gestoken en dreigde haar te doden. De geweldenaar heeft haar in het bijzijn van haar kleuter verkracht. Het slachtoffer heeft weer aangifte gedaan. Toen Presley A. zaterdag weer te keer ging tegen Rita, is de politie in actie gekomen.

Presley A. ligt onder politiebewaking in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De politie zegt dat hij buiten levensgevaar verkeert. De geweldenaar is in verzekering gesteld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May