Woningen in Matta en Cabendadorp opgeleverd
01 Nov 2015, 10:18
foto
Minister Joan Dogojo knipt het lint door bij de oplevering van huizen op Matta. (Foto: Sociale Zaken en Volkshuisvesting)


In het Inheemse dorp Matta zijn acht huizen opgeleverd en feestelijk in gebruik genomen. In Cabendadorp zijn de sleutels van drie van de tien huizen die gebouwd zijn, overhandigd aan de bewoners. Het gaat om projecten die uitgevoerd zijn het Low Income Shelter Program II (LISP II). Minister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zei bij de oplevering vrijdag dat het motto van de regering is: 'Elk gezin een woning'. Zij benadrukte dat goede huisvesting een basisvoorwaarde is voor ontwikkeling.

De minister gaf aan dat de regering begrijpt dat men zonder een goede huisvesting, geen goede bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het land. “Het is nog niet zover dat elk gezin een woning heeft, maar de regering is druk bezig haar best te doen de randvoorwaarden te creëren hiervoor.’
Dogojo zei als kind van het binnenland te weten hoe het is om gebruik te maken van middelen uit de natuur om hun woonplek te maken, maar dat nu rekening dient te worden gehouden met verschillende zaken bij de bouw. Ze gaf de bewoners van het dorp een pluimpje dat zij als binnenland in staat zijn geweest zo een resultaat neer te zetten.

Dynaida Baptist, directeur van het LISP, legde uit dat het doel van de organisatie is om bij te dragen aan de armoedebestrijding. Dit wordt gedaan door het stimuleren tot zelfbouw of het renoveren of verbouwen van reeds bestaande woningen.
De districtscommissaris van Para John de la Fuente noemde het een unieke kans voor de minder draagkrachtigen binnen de samenleving om een woning te bouwen, vooral in de dorpen. Hij gaf aan dat met de klimaatsverandering in de wereld, het niet meer voldoet om een hut in elkaar te zetten als woonruimte. Hij doelde op de sterke rukwinden van de laatste tijd waar Matta en andere dorpen in de omgeving mee te maken hebben gehad.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May