Griffie kort werktijd verder in door uitvallen koelsysteem
01 Nov 2015, 00:01
foto
Het kantongebouw aan de Grote Combéweg.


Het koelingssysteem van het kantongerecht aan de Grote Combéweg is nog steeds niet in orde. De griffie werkte vanaf 1 oktober tot 13.00 uur, maar heeft besloten de acties te verscherpen. Nu wordt er tot 11.00 uur gewerkt. Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie om een reactie gevraagd over de stand van zaken, zegt aan Starnieuws dat vorige week de missive is ontvangen van de goedkeuring door de Raad van Ministers. Besloten is om een nieuw systeem aan te schaffen, want de reparatie was zelfs duurder. Het gaat om ongeveer SRD 300.000.

De bewindsvrouw onderschrijft dat onder deze omstandigheden het heel moeilijk werken is, maar de spullen moeten uit het buitenland komen. Aangezien het om een centraal systeem gaat, is er geen tussenoplossing mogelijk. Wat de minister betreft, worden er splitunits aangeschaft, waardoor niet alle ruimtes uitvallen als het koelingssysteem niet werkt.

"Maandag wil ik nagaan of het mogelijk is toch over te gaan tot aanschaffen van splitunits, want dat kan lokaal gebeuren. Ook het onderhoud kan gemakkelijk plaatsvinden," zegt Van Dijk-Silos. Nu moet alles uit het buitenland besteld en verscheept worden. Wanneer de spullen uit het buitenland moeten komen, zal het een maand duren voordat ze hier zijn. Alle civiele zaken worden behandeld aan de Grote Combéweg. Door de kortere werktijden, zal de achterstand die er al is nog groter worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May