Topsectie SVB wil geen 28 wedstrijden per seizoen
31 Oct 2015, 16:28
foto


Alle inspanningen van een commissie om hervormingen door te voeren binnen de competitie van de topsectie van de Surinaamse Voetbal Bond ten spijt. Het nieuwe seizoen 2015-2016 zal volgens hetzelfde model van het vorige jaar worden afgewerkt.

Dit is gisteren in het bondsgebouw van de SVB samen met de clubs besloten. Het nieuwe model hield onder meer in dat middels een play-off in de hoofdklasse ploegen zouden kunnen eindigen op 28 gespeelde wedstrijden in plaats van 18. Onderzoek en matching met het internationale voetbal heeft uitgewezen dat de Surinaamse voetballers te weinig wedstrijden per seizoen afwerken en daardoor internationaal ook niet goed meekunnen.

Vanuit de eerste klasse zouden er totaal zes ploegen kunnen doorstromen naar de hoofdklasse. Beide klassen zouden het jaar daarop elk uit 16 ploegen kunnen bestaan.
De topsectie clubs hebben onder meer aangehaald dat het plan niet ter bestudering is doorgestuurd. Bovendien is met de licentieverplichting die de Caribische Voetbalbond (CFU) voor 2016-2017 zal opleggen aan de topsectieclubs, zal het systeem zeker worden gewijzigd. Topsectieclubs die geen licentie van de FIFA-CFU-SVB hebben, zullen niet kunnen voetballen in de topsectie. De plannen van de SVB om te starten met een prof league staan nog recht overeind.

Kosten verhoogd
Tijdens de vergadering heeft SVB-topman John Krishnadath medegedeeld dat de kosten voor onderhoud van gebouwen en terreinen van de SVB zijn toegenomen. Daarom is de bond genoodzaakt deze ook door te voeren in de verhuurtarieven van de accommodaties. Ook de arbiterskosten zijn gestegen. De verschillende verhogingen lopen op tot SRD 100. Verder is door het bestuur een adviesprijs van SRD 20 voor een toegangskaart doorgegeven aan de clubs die thuiswedstrijden spelen.

Aan het eind van de vergadering heeft ook de loting plaatsgehad. Opmerkelijk is dat de competitie van start gaat met enkele interessante toppers. De eerste klasse competitie vangt aan op donderdag 12 november en de hoofdklasse op vrijdag 13 november 2015.

Loting eerste speelronde hoofdklasse

Leo Victor-Transvaal
Notch-Inter Moengo Tapoe
Botopasi-Robinhood
WBC-Excelsior
Takdierboys-Nishaan 42

Eerste klasse

Boma Star-Voorwaarts
Amardeep-West United
Deva Boys-Jong Rambaan
ACoconut-SNL
PVV-Caravan
Santos-Papatam

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May