Krishnadath: SVB heeft veel gedaan voor Cronie
31 Oct 2015, 06:28
foto
John Krishnadath, voorzitter SVB


John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), om een reactie gevraagd, zegt verbaasd te zijn over de kritiek alsof niets is gedaan voor de geblesseerde voetbalinterland Miquel Cronie. "Wij hebben niet alleen de medische kosten gefinancierd, maar ook op ander vlak bemiddeld of hulp verstrekt. De SVB heeft de opname, ligdagkosten ‎en drie operaties voor Cronie betaald voor een bedrag van SRD 45.000," zegt Krishnadath aan Starnieuws.

De kosten van de operatie van de vorige week zullen er nog bij komen. Die rekening hebben wij nog niet ontvangen," zegt Krishnadath. De SVB heeft zich garant gesteld voor de laatste operatie van 22 oktober. Zonder deze garantstelling zou hij niet onder het mes zijn gegaan.

Het medische team van de SVB heeft Cronie in de afgelopen periode begeleid. De arts Amar Ramadhin, lid van het SVB-medisch team heeft ook met de voetballer gesproken om de vierde operatie aan te gaan en hem gebracht voor gesprek en vooronderzoek met de specialist. Krishnadath merkt op dat de SVB zonder te halen en trekken SRD 2000 heeft betaald aan taxikosten voor vervoer van Cronie naar de fysiotherapeut.

Krishnadath heeft diverse gesprekken gevoerd met het Staatsziekenfonds (SZF) waar Cronie op proef in dienst was toen het ongeluk plaatsvond. De gesprekken waren erop gericht te voorkomen dat Cronie vanwege het niet kunnen functioneren in de job waarvoor hij op proef in dienst was genomen, zou worden ontslagen.‎ Het SZF heeft mede dank zij deze gesprekken alle begrip opgebracht en hem ondanks alles in dienst genomen, stelt de SVB-voorzitter.

"Ik weet niet wat er nog meer van de SVB wordt verwacht. Ik begrijp anderzijds ook dat Cronie voor medische behandeling naar het buitenland wil en dit zeker na vier operaties waardoor je het geloof in lokale artsen kan verliezen. Je in de steek gelaten voelen, is ook te begrijpen. En uiteraard begrijp ik dat de instelling die Cronie wil helpen aan fondsen een verhaal nodig heeft," merkt Krishnadath op.
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April